- Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Bája a poslední změna proběhla před 11 roky a 3 měsíci.
- AutorPříspěvky
- AaaaaaHost
Máme v rodině problém s mluvením ze spánku. Dá se to nějak řešit. Nebo možná přesněji má se to vůbec nějak řešit? Hádáme se se ženou a chození za doktorem ani jednomu z nás nevyhovuje ( máme ho za ponižující).
adminSprávceObecně je to spíše neškodné, některé odhady říkají, že se tento problém v nějaké míře může týkat přibližně poloviny populace. Jen v některých situacích jde o cosi závažného, příčiny jsou v takovém případě léky, horečka, psychické problémy nebo psychická nemoc. No a samozřejmě mnoho může udělat i stres. Pokud víte, že žijete ve stresové situaci, zkuste se před spaním co nejvíce uvolnit, nemyslet na nic špatného, případně si udělat nějakou hezkou večerní procházku spolu s manželem.
Starosti bych si na vašem místě asi dělal jen v případě, že by se u toho objevila náměsíčnost či nějaké zvláštní psychické stavy, jako deprese či panika. I když na druhou stranu, lékař vás opravdu nekousne
A může zjistit věci, které internet prostě nikdy neprozradí.
CosmopolitanHostChození za doktorem zas by nemělo byt v ničem ponižující. Šak to neni zásah pro psychiatru. Je to obykla parasomnie, jsou na to odborníci, ževraj stačí leky na spánek nebo antidepresanty. Na druhé stráne jsem četl, že líde v spánku mluvili taky cizimi jazyky, které bežně ani nepouživali. To mi už ale případa trocha na urban legend
BájaHostOd té doby, co beru antidepresíva, ze spaní mluvím.
Prý je mi všechno rozumět, mluvím jako bych byla vzhůru,
pořád něco prožívám, něco s někým řeším.
Na dnešek mi bylo sděleno, že jsem mluvila a mluvila.
Je to i unavující pro onoho druhého :-).
Cítila jsem se velmi unaveně, po probuzení.
Nikdy jsem to nedělala, nechápu to.
Jsem po polytraumatu.
Nevím, zda to má nějaké souvislosti.
Dříve, když jsem byla v zaměstnání,
mluvila jsem s lidmi.
Nyní jsem doma sama, cítím se nevypovídaná.
Manžel je uzavřený introvert,
nemá potřebu mluvit,
v tomto si nerozumíme. - AutorPříspěvky