Odpověď na téma: Úprava řízků – dietní

#705
admin
Správce

Tak na toto je opravdu těžké odpovědět. Přesněji řečeno, řízky (jestli jde o obalený kus masa) jsou prostě mírně nezdravé ze své přirozenosti. Samozřejmě není to nic tragického a rozhodně nám jednou za čas neublíží.

Pokud chcete něco řešit, tak různá polořešení, jako například pečení v troubě, jsou vždy na úkor kvality. Trojobal můžete sice nahradit těstíčkem nebo i různými biovynálezy (hlídejte si složení, rozhodně polotovarové obaly sýrové apod. to jsou čistá éčka), jako např. hraška, ale smažení vám zůstane a při něm i sebelepší obal prostě utrpí a něco do sebe natáhne.

Hlídal bych si vysokou teplotu a kvalitní olej – rozhodně nedávejte smažit na studenou pánev – prskněte tam trošku vody a počkejte až střelí. Jinak vám řízek nasákne a bude nezdravější. A také při větším smažení kontrolujte, jestli je na pánvi nepřepálený olej bez spálených cucků. V takovém případě bez lítosti vyměňujte.