Tukožroutská polévka na hubnutí

Tukožroutská polévka patří k nejoblíbenějším domácím receptům na hubnutí. Její příprava je velmi jednoduchá, omezení, která se pak týkají jídelníčku je sice nutno dodržovat co nejdůsledněji, ale nejsou tak krutá či spíše dá se říci, že člověk při ní netrpí hladem. Dieta trvá sedm dní, člověk by při ní měl během týdne zhubnout tři až sedm kilogramů.

Tukožroutská polévka – recept:
Připravíme si 6 větších cibulí, 1 kilogramovou hlávku bílého zelí, 2 zelené papriky, 1 řapíkatý celer, 5 rajčat nebo 2 kvalitní rajčatové konzervy. Z koření budeme potřebovat ještě sůl, pepř, něco pikantního a dvě kostky bujónu bez glutamátu. Zeleninu bez rajčat očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme ji do většího, přibližně šestilitrového hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bujón, trochu soli a celý pepř a vaříme. Přidáme i spařená, oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a všechno vaříme dokud zelenina není měkká. Pak už jen vše ochutnáme, dochutíme solí, pepřem a něčím ostrým (například chilli), pět minut dovaříme a je hotovo.

Aby tukožroutská polévka fungovala na hubnutí, musíme dodržovat ještě pár zásad, která se týkají našeho jídelníčku. Kdykoliv, kdy máme hlad, můžeme si dát polévku a pak ještě každý den něco k tomu.
1. den – jíme libovolné nepřeslazené ovoce (takže například není vhodný banán) v množství kolem jednoho kilogramu.
2. den – tady pro změnu přejdeme syrovou na zeleninu, vyhýbáme se luštěninám a kukuřici. Maximální množství je půl druhého kilogramu.
3. den – můžeme mixovat povolené ovoce a zeleninu v množství do půl druhého kilogramu. Jíst bychom je měli samostatně a mezi každým jídlem (s výjimkou porce tukožroutské polévky, kterou jíme libovolně) by měly být aspoň dvě hodiny pauzy.
4. den – tentokrát je změna, dáme si během dne si dáme tři hezky zralé banány a můžeme si také dopřát jeden a půl litru nízkotučného mléka. Na váze bychom měli zpozorovat hubnutí.
5. den – můžete si dopřát tři sta gramů libového vařeného hovězího, telecího nebo málo tučného drůbežího masa (bez kůže). K tomu bychom si ještě měli dát šest rajčat.
6. den – je také masový, porce by měla být také kolem tří set gramů, je to stejné jako v pátém dni, případně si můžeme dopřát místo ptáka či skotu málo tučnou rybu. Maso lze jíst nejen vařené, ale i pečené bez tuku. Přikusujeme k němu zelenou zeleninu.
7. den – tukožroutská polévka nás bude už „trápit“ jen poslední den. K ní jíme rýži (pokud možno by měla být hnědá) a zeleninu.

Každý den bychom měli sníst alespoň dvě porce polévky, při hubnutí nesmíme zapomínat na pravidelný pitný režim. Povolená je i káva, jinak pijeme slabší čaje a vodu či neperlivou minerálku. Nic nesmí být slazené, sycené není povolen alkohol (už dva dny před dietou). Aby tukožroutská dieta měla trvalejší úspěch, po jejím ukončení bychom měli ještě mírně upravit svůj normální jídelníček tak, aby byl zdravý a s menšími porcemi.